Talvikokoelma 2023

Laskettele taianomaisiin talvihetkiin!

Moomin Arabian talvisesongin uudet astiat ovat saatavilla 6.10. alkaen rajoitetun ajan.

Valmistaudu vauhdikkaisiin tilanteisiin muumien talviurheilukisoissa!

Moomin Arabian talvisesongin 2023 astioissa mitellään mäenlaskun mestaruudesta. Uutuuskokoelman astiat ovat mainio lahjaidea talven juhliin kaikille muumituotteiden ystäville ja keräilijöille.

Inspiraatio Vaarallinen talvi -sarjakuvasta (1955)

Mäenlasku-talviastiat jatkavat edellisvuoden sesonkiastioiden tarinaa, jossa Herra Virkkunen saapuu Muumilaaksoon ja haastaa kaikki kokeilemaan talviurheilulajeja. Muumit järjestävät talviurheilukilpailut, ja Herra Virkkusen voitontahtoisuus saa laakson asukkaiden tunteet kuohumaan. Kun Herra Virkkunen kuulee, että hänen annettiin voittaa Edward-mursu lumisodassa, hän vaatii tältä revanssia mäenlaskukisassa.

Tutustu Edward-mursuun ja Samuun

Herra Virkkusen kanssa kisaava Edward-mursu nähdään muumiastioissa ensimmäistä kertaa, ja Tove Janssonin muumisarjakuvissa hahmo esiintyy vain Vaarallinen talvi -tarinassa.

Kuvituksessa rinteellä muumien laskua katselemassa on myös hieman Nipsua muistuttava pikkuhahmo Samu. Usein sivuosassa mutta aktiivisena apurina muumisarjakuvissa esiintyvä Samu kuvitettiin mukaan muumiastioihin ensimmäisen kerran vuonna 2008, Talvinuotio-sesonkiastiastoon.

Kaunis pastellinen sävymaailma

Mäenlasku-astiat sopivat hyvin samaan kattaukseen talven 2022 Talven ihmeet -sesonkiastioiden kanssa, sillä mukin suunnitellut Tove Slotte on soinnuttanut tämänvuotiset astiat samaan herkkään, pastelliseen sävymaailmaan. Tove Janssonin piirrostyylille ominainen viivankäyttö sekä hahmojen vaatetuksen yksityiskohtien väritys tuovat ilmeeseen ryhtiä ja raikkautta.

"Osallistu talvikisoihin! Terve sielu terveessä ruumissa! Pingviinejä, hylkeitä, jääkarhuja."

– Muumien talviurheilumainos, sarjakuvasta Vaarallinen talvi