Usein kysyttyä

 

Mitä palautetuille tuotteille tapahtuu? Tarjotaanko niitä myyntiin?

Palautetut tuotteet saatetaan palauttaa myyntiin. Varaamme oikeuden käyttää näitä tuotteita myös erilaisiin markkinointi- ja tiedotustarkoituksiin.

Mitä jos saan rikkinäisen tuotteen?

Pahoittelemme tapahtunutta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme auttaa sinua. Ilmoita nimesi, tilausnumero ja mitä tuotetta asia koskee. Jos mahdollista, liitä mukaan kuva vaurioituneesta tuotteesta. Tilausnumero on sähköpostiisi lähetetyssä toimitusvahvistuksessa. Pyydämme, että palautat rikkinäisen tuotteen meille. Asiakaspalvelumme järjestää sinulle korvaavan tuotteen tai palauttaa tuotteen hinnan. Rikkoutuneen tilalle voidaan tarjota uusi tuote vain, jos tuotetta on varastossa. Jos se on loppunut varastosta, saat rahasi takaisin.

Mitä jos korttimaksuni ei mene läpi?

Jos kortiltasi ei pystytä veloittamaan maksua, perumme tilauksesi.

Montako tuotetta voin ostaa?

Voit ostaa korkeintaan kuusi (6) tuotetta.

Montako tuotteita on kaiken kaikkiaan?

Pörssiyhtiönä emme voi vastata kysymyksiin valmistettujen ja saatavilla olevien tuotteiden määrästä.

En ole saanut tuotetta. Mitä minun pitää tehdä?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: info@moominarabia.com

Mihin toimitus on saatavilla? 

Tuote voidaan toimittaa Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Baltian maihin (Liettuaan, Latviaan, Viroon), Ranskaan, Puolaan, Saksaan, Irlantiin, Alankomaihin, Luxemburgiin tai Belgiaan.

Emme pysty toimittamaan tuotteita arvonlisäveroalueen ulkopuolisille alueille, postilokero-osoitteisiin, hotelleihin, hostelleihin tai kasarmeille. Tarkempaa tietoa on Lähettäminen ja toimitus ‑kohdassa.

Miten voin seurata tuotelähetyksen kulkua?

Saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen, jossa on seurantanumero.

Mitä tapahtuu, jos en ole paikalla vastaanottamassa lähetystä?

Jos pakettia ei pystytä toimittamaan perille tai jos sitä ei noudeta noutopisteestä, se palautuu meille. Emme voi lähettää meille palautuneita lähetyksiä uudelleen, jos toimitus on epäonnistunut tai lähetystä ei ole noudettu. Tässä tapauksessa katsomme toimituksen peruuntuneeksi ja palautamme tuotteen hintaa vastaavan summan. Huomaathan, että hyvitettävästä summasta vähennetään kotiinkuljetusmaksu (koskee kotiinkuljetuksia vain Suomessa).