PALAUTUKSET JA HYVITYKSET

Huomaa, että käsittelemme vain tästä Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden palautuksia, vaihtoja ja hyvityksiä. Jos olet ostanut tuotteitamme toisesta verkkokaupasta tai myyntikanavasta, toimi myyjän palautusohjeiden mukaisesti.

Maksu palautetaan aina samalla maksutavalla, jolla alkuperäinen osto on tehty.

1. Voinko peruuttaa tilaukseni?

Heti kun maksusi on vahvistettu, alamme valmistella tuotteidesi lähetystä, tästä syystä emme valitettavasti voi perua tilauksia. Sinulla on oikeus kuitenkin palauttaa tilaus 14 vuorokauden vaihto- ja palautusjakson aikana. Lisätietoja palautuksista löydät kohdasta 3. Voinko palauttaa tuotteen?

2. Mitä jos saan rikkinäisen/viallisen tuotteen?

Pahoittelemme tapahtunutta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme auttaa sinua. Ilmoita nimesi, tilausnumero ja mitä tuotetta asia koskee. Jos mahdollista, liitä mukaan kuva vaurioituneesta tuotteesta. Tilausnumero on sähköpostiisi lähetetyssä toimitusvahvistuksessa. Asiakaspalvelumme järjestää sinulle korvaavan tuotteen tai palauttaa tuotteen hinnan. Rikkoutuneen tilalle voidaan tarjota uusi tuote vain, jos tuotetta on varastossa. Muussa tapauksessa saat rahasi takaisin.

Huomaathan, että hyvitämme vain palautuksesta koituvat toimituskulut, joskin lain mukaan on sallittua, että enimmäishyvitys vastaa halvinta tarjoamaamme toimitustapaa, ellemme ole toisin kirjallisesti ilmoittaneet.

3. Voinko palauttaa tuotteen?

Sinulla on oikeus palauttaa tuote neljäntoista (14) vuorokauden sisällä sen vastaanottamisesta ja saada rahasi takaisin. Palauttamisesta ei aiheudu sinulle lisäkustannuksia.

Jos haluat palauttaa tuotteen palautusajan sisällä, ota yhteyttä asiakaspalveluun ja ilmoita, että haluat palauttaa tuotteen. Mainitse nimesi, minkä tuotteen haluat palauttaa sekä tilausnumero ja ‑päivämäärä. Saat tarkemmat palautusohjeet asiakaspalvelun vastausviestissä.

Tuote tulee palauttaa meille mahdollisimman pian, ja sen on oltava käyttämätön.

Pakkaa tuote huolellisesti ja laita täytetty palautuslomake mukaan palautuspakettiin. Liimaa palautustarra paketin päälle ja vie paketti lähimpään Schenkerin tai GLS:n palautuspisteeseen.

Suomessa palautuspaketti tulee viedä lähimpään Postin toimipisteeseen. Käytä palautustunnusta 676820 ja varmista, että paketissa on sekä tilausnumero että palautustunnus.

4. Kauanko hyvityksen saaminen vie?

Pankista riippuen maksun palautuminen voi viedä useamman päivän siitä, kun tuote on saapunut varastollemme.

5. Asiakaspalvelu

Sähköpostiosoite: info@moominarabia.com